50 nebo 100g Na Západě je tento čaj znám pod názvem Keemun, v Číně se mu říká Qi Men Hong Cha [Čhi Men Chun Čha] podle místa původu Qi Men v provincií Anchuej, nebo spíše zkráceně Qi Hong [Čhi Chun]. V procesu výroby červeného čaje listy zvadnou na vzduchu, pak se svinují, fermentují a jsou rychle vysušeny. Na Západě je Keemun znám jako černý čaj, pro větší přesnost bychom však měli používat klasifikaci čínskou a označovat ho jako čaj červený. Suché listy Keemun má tenké, lesklé černé barvy. Nálev dává nasyceně červenohnědý, chuti bohaté a výrazné, s tóny medu. Podlé Západních odborníků Keemun spolu s Darjeelingem a Cejlonským čajem patří do trojky nejvíce aromatických čajů světa. Je to poměrně silný čaj, proto nemusíme dávat moc lístků do konvičky. Slabší nálev umožní lépe ocenit chuť a vůni čaje.