| Autor | Zpráva |
|---|---|
| honzadam | # Zasláno: 21 Led 2011 18:50 Citát Zdravím kolegy, od úžasné dovolené ve Skotsku jsem za poslední dva roky propadl whisky (a příležitostně i whiskey). V soucasnosti moje whiskoteka cita Bushmills classic, Bushmills Black Bush (pro zenu), klasickou Chivas Regal, Ben Nevis blended 12y (suvenyr primo z tamni palirny, prekvapive dobra!), Connemara Peated Single Malt Cask Strength, Dalwhinnie 15y, Laphroaig 10y a Talisker 10y. Nyni bych si chtel po dokonceni narocneho ukolu udelat radost. Jelikoz "ujizdim" na kourovosti, mam jasno v tom, ze by ma lahev mela byt z Islaye. Nakonec jsem vyber zuzil na Lagavulin 16y a Ardbeg Uigeadail. Chutnaji obe - ale koupit chci pouze jednu. Kterou byste volili vy? |
| Anonymní | # Zasláno: 21 Led 2011 20:10 Citát Zdarec.. já osobně bych dal přednost Lagavulinu.. ardbeg jsem ochutnaljen v klasik 10y verzi, takže nemůžu srovnat.. každopádně bych doporučil třeba i mou oblíbenou destilérku Bowmore.. už "základní" 12y verze je velmi dobrá a kouřová.. tak hodně zdaru při výběru.. Króča |
| Anonymní | # Zasláno: 2 Úno 2011 10:18 Citát Dobrý den, osobně si myslím že pro kouřovým whisky vyšší lihovatost a případně bez filtrace za studena náramně sedí. Lagavulin je opravdová hvězda a velice ho doporučuji. Přesto bych možná více stál o Ardbeg Uigedail je to opravdový rozdíl od 10leté verze. Ale je více uzavřenější, myslím že potřebuje pomalejší přístup k degustaci a trochu si s ní pohrát. Proto je lépe mít ho doma. Dušan |
| Anonymní | # Zasláno: 2 Úno 2011 10:27 Citát Další zajímavou variantou k degustaci může být například Laphroaig quater cask edice anebo i 12 letý Lagavulin v sudové síle. Pokud máte zájem o kouř, nezapomente nekdy ochutnat také limitovanou zajímavost a nejkouřovější whisky vůbec, Octomore od palírny Bruichladdich. Kouřové whisky se hodně liší a proto si dovedu dilema Ardbeg a Lagavulin živě představit. Bral bych obě. |

311 Kč
280 Kč (10%)

194 Kč
174 Kč (10%)

262 Kč
236 Kč (10%)

342 Kč
308 Kč (10%)

80 Kč
72 Kč (10%)

228 Kč
205 Kč (10%)