50 nebo 100g Bai Hao Yin Zhen [Paj Chao In Žen] – Bílé Ochmýřené Stříbrné Jehličky. Nejlepší a nejznámější čínský bílý čaj, který patří do seznamu 15-20 nejlepších čínských čajů vůbec. Poprvé se objevil kolem roku 1796. Pro výrobu tohoto čaje se používají jen mladé, bohatě ochmýřené, velké, masité tipsy Fuťijenského čajovníku. Sběr se provádí jen během velmi krátkého období na jaře, a jen za hezkého počasí. Pravý Bai Hao Yin Zhen má všechny čtyři cennosti čínského čaje (tvar listů, barva nálevu, chuť a vůně) opravdu nádherné. Nerozvinuté pupeny stejné velikosti, ochmýřené jako vrba. Vůně suchého listu má sladké tóny květního pylu, čerstvost horského větru a sladkost ranní rosy. Nálev má barvu mandlově žlutou až pomerančovou. Chuť je čistá, sladká, lehká a něžná, s tenkou jarní energií v sobě. V poslední době na trhu se objevilo velké množství padělků tohoto čaje, kdy se místo bílého prodává zpracovaný tipsový zelený čaj.