50 nebo 100g Lu An Gua Pian [Lu An Gua Pien] – “Melounová Semínka” (název jež se prosadil na Západě navzdory tomu že se v Číně spojením slov „Gua Pian“ spíše označují semínka slunečnicová, která se po osmažení ve východních zemích pokládají za lahůdku). Čaj se vyrábí v provincii Anhoi [Anchuej] a je znám ještě z dob dynastie Ming. Tradičně mu byly připisovány léčivé účinky, na počátcích vlády dynastie Qing se tento čaj stal “císařským”. Je tak slavný a rozšířený že v čínské literatuře můžete narazit na početné zmínky o něm. Gua Pian (tips a dva nebo tři lístečky) se sbírají po období “chlebového deště”, listy se odtrhávají a smaží zvlášť. Čaj z prvního listu se jmenuje Ti Pian (Horní destičky), z druhého se vyrábí samotný Gua Pian, ze třetího Mei Pian Mei Hua (Švestková semínka), a z tipsů Yin Zhen (Stříbrné Jehličky). Z něžných stébel pak dělají Shen Wanzhi. Semínka z Lu An svým tvarem připomínají melounová (nebo velká slunečnicová) semínka, jsou protáhlé, barva listů je tmavě zelená. V kvalitních “semínkách” nenajdete kousíčky pupenů nebo řapíků, barva nálevu je tmavě zelená se smaragdovým leskem. Chuť je čistá, výrazná a sladká.